Verkeersveiligheid in en om de school

Op school krijgen de kinderen van de leerkrachten verkeersonderwijs. We zijn in het begin van het schooljaar 2011-2012 van start gegaan met een nieuwe methode verkeerseducatie.
Daarnaast is er een verkeerscoördinator en zijn er verkeersouders die de leerkrachten ondersteunen.

Geregeld wordt u via de Digiduif een infobrief toegestuurd waarin u wordt geïnformeerd over de activiteiten.
Voor vragen, opmerkingen of aanbevelingen over verkeer, verkeersveiligheid en verkeersonderwijs, kunt u de verkeersgroep benaderen d.m.v. een e-mail naar verkeersouders@octopusschool.nl of een briefje in de verkeersbus op school achter te laten, welke u kunt vinden bij het secretariaat.

De activiteiten voor 2013/2014 zijn:

sept    Algemene ouderavond ouders
sept    Streetwise alle groepen
okt      Verlichtingscontrole alle groepen
jan       Infoavond nieuwe ouders
maart  Veilig leren oversteken groep 1, 2 en 3
april     Fietssafe groep 4, 5 en 6
april     Verkeersexamen theorie groep 7
mei       Fietscontrole groep 7
mei       Praktisch verkeersexamen groep 7
mei       Dode hoek en fietssafe groep 7
juni       Van groep 8 naar klas 1 VO groep 8

Daarnaast zetten deze mensen zich samen met de directie en de gemeente in voor de verkeersveiligheid in de wijk en voornamelijk rondom de school. Daarom vragen we u de kinderen te voet of op de fiets naar school te laten gaan. Mocht u met de auto komen, parkeer hem dan op de parkeerplaatsen en niet op de stoep of midden op de weg.

Praktisch verkeersonderwijs: De groepen 7 en 8 fietsen onder begeleiding van leerkrachten naar de gymlessen en het jaarlijkse (meerdaagse) schoolkamp voor de groepen 7 en 8.
Dan wordt er gelet op: 

•  met zijn tweeën naast elkaar fietsen 
  • geen trucjes onderweg 
  • tassen goed vast op de fiets 